Εφαρμογή Διαχείρισης Ακαδημιών Προμηθέα

www.promitheasacademy.gr

Το album του Προμηθέα στη STOIXIMAN.GR Basket League.

Φωτογραφίες από τους αγώνες του Προμηθέα στη STOIXIMAN.GR Basket League.


Η παρακάμερα στο Προμηθέας - Ολυμπιακός.

Αφιέρωμα στους Έφηβους Πρωταθλητές ΕΣΚΑΗ 2017.

Αφιέρωμα στους Παίδες Πρωταθλητές ΕΣΚΑΗ 2017.

Συνεντεύξεις Προμηθέας - Ολυμπιακός.

Ιστορική Αναδρομή Προμηθέα

Αυτό είναι το σπίτι μας

Συνδεδεμένοι χρήστες

We have 12 guests onlines

Project Move_Αρχική

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  Project MOVE


Το πρόγραμμα MOVE προτίθεται να απαντήσει την πρόκληση που δρομολογήθηκε από τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, και να δώσει νέα πνοή στον τομέα του αθλητισμού μαζί με τις θεμελιώδεις αξίες της ένταξης, ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης. Το έργο είναι απόλυτα πεπεισμένο ότι ο αθλητισμός συνεπάγεται μια ισχυρή εκπαιδευτική και κοινωνική αξία, κυρίως μέσω του μαζικού αθλητισμού.

Έτσι, στρέφει την προσοχή στους προπονητές. Πράγματι, το MOVE προτίθεται να επεξεργαστεί «Εκπαιδευτικές Μονάδες» που θα ενσωματωθούν στο μονοπάτι εκπαίδευσης που απευθύνεται σε στελέχη του αθλητισμού και τεχνικούς για την απόκτηση των κοινωνικο-εκπαιδευτικών ικανοτήτων, ένα μεταβιβάσιμο και αναγνωρίσιμο μοντέλο εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) και το Ευρωπαϊκό σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων (credits) στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. (ECVET).

Το έργο έχει σχεδιαστεί ως ένα «ταξίδι» σε στάδια, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες έρευνας και μελέτης σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται. Ο δεύτερος πυρήνας των δραστηριοτήτων προϋποθέτει την εκπόνηση και σε βάθος μελέτη με σκοπό τον καθορισμό "Εκπαιδευτικών Μονάδων" και των σχετικών Μεθοδολογικών Οδηγών, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η υιοθέτηση ενός μοντέλου από τα συστήματα κατάρτισης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι τέσσερις εταίροι του έργου είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία. Η πρώτη δραστηριότητα που προβλέπεται είναι έρευνα για εθνικές πολιτικές σχετικά με την προώθηση της αθλητικής δραστηριότητας, τα υπάρχοντα συστήματα εκπαίδευσης και τα προσόντα, καθώς και γνωστική ανάλυση με τη χορήγηση των ερωτηματολογίων, για τις ανάγκες κατάρτισης Στελεχών του Αθλητισμού και Τεχνικών.

Διάφοροι «παράγοντες του αθλητισμού» θα συμμετάσχουν, οι οποίοι, από πολλές απόψεις, συμβάλλουν στον καθορισμό μιας στρατηγικής για την πολιτική, την κατάρτιση και τον τομέα του αθλητισμού. Η συμβολή τους είναι μια σχετική άποψη για να βοηθήσει να καταλάβουμε ποιο είναι το σημερινό όραμα του αθλητισμού - του αθλητισμού ως μέρος του τοπικού και του εθνικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, και ό, τι είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς για το μέλλον, προκειμένου να ενισχύσει την αξία της ένταξης και της ενσωμάτωσης.

Το έργο MOVE ταυτίζεται με τον ωραίο μύθο της Λέστερ, της ομάδας με τη χαμηλή κατάταξη που φέτος κέρδισε το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με επικεφαλή τον Ιταλό προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι, και κινείται στον ίδιο δρόμο: αυτό, της ενίσχυσης των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων, τα οποία στηρίζονται στις σχέσεις που αναπτύσσονται στον τομέα του αθλητισμού.

Η ιδέα είναι να υλοποιήσουμε μια συγκριτική αναφορά ενσωματώνοντας τις μελέτες και τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα εταίρο, αποκτώντας έτσι μια σαφή και αποτελεσματική εικόνα των υφιστάμενων συστημάτων κατάρτισης, των τύπων των προσόντων, των αναγκών κατάρτισης και των δεξιοτήτων που θεωρούνται σημαντικά για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών που προκύπτουν από τις κοινωνικές αλλαγές, καθώς και για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ανάπτυξης με την προοπτική μιας βιώσιμης, έξυπνης, και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Το έργο, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017, στοχεύει στην παροχή ενός πλαισίου συμβάλλοντας στην στρατηγική της ΕΕ για το 2020, που αναγνωρίζει στον αθλητισμό ένα σημαντικό τομέα για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής ένταξης και της υγείας.