Εφαρμογή Διαχείρισης Ακαδημιών Προμηθέα

www.promitheasacademy.gr

Το album του Προμηθέα στη STOIXIMAN.GR Basket League.

Φωτογραφίες από τους αγώνες του Προμηθέα στη STOIXIMAN.GR Basket League.


Η παρακάμερα στο Προμηθέας - Ολυμπιακός.

Αφιέρωμα στους Έφηβους Πρωταθλητές ΕΣΚΑΗ 2017.

Αφιέρωμα στους Παίδες Πρωταθλητές ΕΣΚΑΗ 2017.

Συνεντεύξεις Προμηθέας - Ολυμπιακός.

Ιστορική Αναδρομή Προμηθέα

Αυτό είναι το σπίτι μας

Συνδεδεμένοι χρήστες

We have 24 guests onlines

Ο «Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1985 στην Πάτρα από την αγάπη μας για υγιή αθλητισμό. Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιείται στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) και στο σκάκι και αγωνίζεται με χρώματα το άσπρο και το μαύρο.

Στόχος πάντοτε ήτανε, και είναι, να δίνουμε την ευκαιρία σε όποιο παιδί επιθυμεί να αθληθεί και μέσα από την κατάρτιση που θα λάβει και με το ταλέντο που έχει και τη προσπάθεια που κάνει να ξεχωρίσει και να αγωνιστεί, είτε στην ομάδα μας είτε σε οποιαδήποτε ομάδα αργότερα αυτός επιλέξει να πάει.
Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος έχει ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην οργάνωσή του με αποτέλεσμα αρκετές επιτυχίες να έρθουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Συγκεκριμένα όσον αφορά στο τμήμα του μπάσκετ, η ανδρική μας ομάδα κατάφερε στα τέλη της δεκαετίας του ΄10 3 ανόδους σε 3 διαδοχικές χρονιές και συγκεκριμένα βρέθηκε από το πρωτάθλημα της Γ ΕΣΚΑ-Η να αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, ενώ τη σεζόν 2013-2014 η ομάδα μας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Εθνική Κατηγορία (Γ’ Εθνική) και, μάλιστα, κατέκτησε το τίτλο του πρωταθλητή του 1ου ομίλου του Νότου και κέρδισε την άνοδό του στην Β΄ Εθνική, όπου και θα αγωνιστεί την αγωνιστική χρονιά 2014-2015.
 

Αυτό βέβαια που θεωρούμε το σημαντικότερο μας έργο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 150 παιδιά στα τμήματα υποδομής της ομάδας μπάσκετ ενώ μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές στο ανδρικό, εφηβικό, παιδικό, παμπαίδων, μίνι και κορασίδων αθλούνται στο μπάσκετ 240 συνολικά αθλητές και αθλήτριες.

Το καλοκαίρι του 2014 εγκαινιάζεται το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση. Τα παιδιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα τελούν υπό τη καθημερινή μέριμνα του Αθλητικού μας Συλλόγου, με τη βοήθεια ενός αθλητικού δικτύου από προπονητές, γυμναστή, φυσικοθεραπευτή, ιατρό, διατροφολόγο και ψυχολόγο, αλλά και μορφωτικά έμπειρων καθηγητών, που θα έχουν την ευθύνη της εκπαίδευσής τους. Το πρόγραμμα θα τεθεί υπό την ευθύνη και τη καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα αξιολογείται η πορεία τους τόσο η αθλητική όσο και η μαθησιακή. Σε περίπτωση που ένας αθλητής αδιαφορεί είτε για τις προπονήσεις του είτε για τα μαθήματά του τότε η υποτροφία θα σταματά, βάσει του αποτελέσματος που θα εκδίδει εξειδικευμένη επιτροπή αθλητικού και εκπαιδευτικού κύρους. 

Επίσης στο τμήμα του σκάκι προπονούνται περίπου 60 παιδιά και στο νεότερο τμήμα του πινγκ-πονγκ γύρω στα 20 παιδιά.

Άμεσος στόχος και επιτακτική ανάγκη είναι ο Σύλλογος να αποκτήσει το δικό του σπίτι και να μας δοθεί με αυτό το τρόπο η δυνατότητα να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο όλα τα τμήματά μας.